Проведення живлення для відкатної автоматики

    Foto #1

                                                                                Схема розведення кабелів до автоматики для відсувних воріт


     Усі додаткові аксесуари підключаються до блоку керування.

     Електропровід живлення фотоелементів

     Фотоелементи, або датчики безпеки, не входять до переліку обов’язкових пристроїв для монтажу відсувної автоматики. Однак вони дозволяють уникнути неприємних ситуацій, а саме —травмування людей чи тварин під часу закривання полотна або пошкодження майна, наприклад, автомобіля. Зазвичай їх встановлюють між стовпчиками воріт поруч із полотном.

    Підключення датчиків безпеки відбувається аналогічно, як і у випадку з розпашними моторами. До фотоелемента, який буде випромінювати інфрачервоний сигнал, потрібно підвести двожильний кабель із січенням 1 мм²; до протилежного йому — чотирижильний кабель з аналогічним січенням 1 мм². Задля економії чотирижильного кабеля датчик прийому сигналу краще встановлювати ближче до мотора.

     Якщо у комплектіавтоматики передбачається встановлення фотоелемента, який одночасно випромінює та вловлює сигнал (відбитий спеціальним рефлектором), то слід підводити лише чотирижильний кабель до такого пристрою.

     Живлення сигнальної лампи

     Щоб сповістити пішоходів, водіїв та інших учасників руху про початок відкривання воріт, використовують сигнальну лампу. Її встановлюють у місці, з якого буде легко помітити світловий сигнал. Цей пристрій є додатковим аксесуаром, який не впливає на роботу самого відсувного мотора.

Для підключення сигнальної лампи слід використати двожильний кабель із січенням 1,5 мм².

     Кабель для зовнішньої антени

     Більшість моделей автоматики для відсувних воріт мають вбудований радіоприймач з антеною, який розташовується у блоці керування мотором. Він здатний уловлювати сигнал від пульта дистанційного керування на відстані 50-100 м. Однак якщо в місці монтажу автоматики присутні додаткові перешкоди чи наявна щільна забудова, то це може зменшувати якість прийому сигналу. Щоб уникнути такої ситуації застосовують зовнішню антену.

      Для підключення зовнішньої антени слід використати екранований коаксіальний кабель (до прикладу RG58). Іноді сигнальні лампи окремих виробників містять у собі вбудовану антену. Щоб дізнатися про особливості проведення електричних кабелів до таких виробів, ознайомтеся з інструкцією для монтажу, яка повинна бути в комплекті.

     У цій статті ми розглянули основні принципи розведення кабелів до відсувної автоматики. Однак різні моделі моторів можуть підтримувати підключення додаткових пристроїв, наприклад, цифрової клавіатури, зчитувача безконтактних карток, зовнішнього освітлення тощо. Щоб дізнатися, як підготувати електропроводку для роботи таких виробів, ознайомтеся з інструкцією до конкретної автоматики.

     Маєте питання щодо розведення кабелів до автоматики для відсувних воріт? Зв’яжіться з нами за контактами:
     testum.com.ua
     testum@ukr.net
     +38(099)-324-71-66
     +38(068)-324-71-66
     +38(073)-668-45-08
     +38(066)-668-45-08
     +38(068)-668-45-08