Як вручну відкрити ворота при відключенні електрики

     Аварійне відкриття

     У більшості розстібних автоматизованих воріт середнього розміру є ключ. Саме він насамперед допоможе при відключенні електрики. Для цього потрібно вставити ключ в отвір з внутрішньої сторони воріт і розблокувати гідравліку затвора. Якщо механізм воріт передбачає 2 ключі, то таку операцію слід провести і на другій половині воріт. Потім знову заблокуйте механізм, щоб ваші ворота залишалися надійно закритими і працювали, коли знову запрацює електрика.

Якщо ключ не передбачений у комплектації, необхідно зняти стулки важеля електроприводу шляхом відкручування спеціальних болтів (має бути 4 штуки) та від'єднанням мотора від опорних стовпів, стулок.

            Foto #1                             

     Розблокування відкатних воріт

     Відкатні ворота розблокуються ідентично розпашним воротам за наявності ключа, передбаченого в комплекті. Деякі моделі можуть бути обладнані важелем ручного відмикання або ручкою. Локація під ключ може бути встановлена на рейках збоку або на рухомому механізмі. Важливо не губитися і слідувати інструкції з екстреної експлуатації воріт. Якщо ж вона знадобиться відкатним воротам, необхідно прибрати електропривод або зубчасту рейку

     Розблокування автоматичних секційних воріт

     Розблокування таких воріт дещо інше. Керування відбувається за рахунок шнура, який може висіти прямо над двигуном воріт або може звисати з каретки, якщо двигун рейкового типу. Все, що вам знадобиться, це переконатися, що двері перебувають у повністю закритому положенні, інакше відкрите положення небезпечне тим, що ворота всією вагою можуть впасти і завдати серйозних пошкоджень, у тому числі тілесних. Потім слід потягнути шнур аварійного розблокування, який від'єднує візок від каретки, і двері відчиняються вручну.

Якщо ворота важкі, необхідно використовувати ланцюговий редуктор та приєднати його до двигуна, потім потягнути за ланцюг та відкрити ворота.

Якщо виною не електрика, а зламана або не збалансована пружина, краще звернутися до фахівців для проведення ремонтних робіт.

 Foto #2

     Відкриття рулонних воріт

     Переважна більшість рулонних гаражних воріт, представлених на ринку, мають ручне розблокування, яке розташоване збоку від двигуна. Все, що вам знадобиться, це ручний комір, який потрібно вставити в короб і прокручувати. Таким чином ворота починають рухи, правда, трохи повільніше, ніж зазвичай.

  

     Три способи розблокувати автоматичні ворота без світла

     Автоматизовані механізми та ворота з електронікою сьогодні розкіш, яка може зазнати збою при аварійному відключенні світла. Головне в таких ситуаціях мати в арсеналі кілька дієвих способів, які допоможуть швидко та легко відкрити ворота навіть найскладнішої конструкції.

Перед тим, як приступити до відкриття, двері гаража повинні бути повністю зачинені. Перевірте справність самого механізму та переконайтеся, що вам не потрібна допомога фахівця. Потім перевірте ланцюг, наскільки він змащений і тихо працює. Далі переконайтеся, щоб у всьому будинку було відключено електроживлення, щоб раптове включення не вразило струмом.

1.     Відкриття ключем. Цей спосіб підходить для відкатних воріт та розпашних моделей воріт. Ключ відкриває двигун воріт і відмикає їх.

2.     Відкривання шнуром або ланцюговим редуктором. Спосіб придатний для секційних воріт, промислових та воріт з автоматизованими ролетами. Вони відкриваються без ключа за рахунок ручного прокручування, піднімання.

3.     Альтернативне відкриття. Воно стосується більше воріт, які не обладнані замком ригеля. Вам доведеться пожертвувати однією секцією воріт та вирізати отвір навколо кронштейна з електроприводом, щоб він відвалився. Потім у ручному режимі підняти ворота.

    Але щоб мінімізувати зайві витрати, рекомендуємо ще на етапі монтування скористатися установкою замку ригеля. Його розвинена конструкція з ручкою, механізмами кріплення та замковою системою допоможуть легко відкривати ворота при відключенні світла, при цьому протистоїть злому.

Також при монтажі воріт, рекомендуємо встановлювати додаткові аксесуари у вигляді невеликих хвірток з низьким порогом або додаткових ручок, з якими трохи простіше потрапити в гараж, якщо відключено електрику.

Широкий асортимент аксесуарів для різних конструкцій воріт можна переглянути та купити на сайті інтернет-магазину "ТОВ ТЕСТУМ ЮА" з доставкою по всій території України.


     Як вручну відкривати рольставні на електроприводі?

     Ролети- це механізми, які застосовуються для охорони великих підприємств, будинку, дачі, вхідних дверей або вікон. Вони досить примхливі, тому що піддаються перегріву, іноді залипають, закриваються тільки наполовину або не працюють, коли раптово пропала електрика, і стає нестерпним саме уявлення, як відкрити таку конструкцію швидко.

Щоб уникнути ситуації відсутності електрики, рекомендуємо встановлювати екстрений пристрій для відкривання, наприклад, карданного варіанту. Воно має більшу силу підйому, ніж стрічкові або шнурові приводи. Блок управління карданного приводу може встановлюватися як усередині, так і зовні приміщення, та працювати за допомогою ручки. Найкраще орієнтуватися на знімну ручку, яка завжди буде у господаря, і мінімізує ризики відмикання воріт зловмисниками.


     Як відкрити захисні ролети без світла?

     Ролети – це ваш захист від злодіїв, вітру, дощу, вогню. Вони бувають різних розмірів, різного типу матеріалу, двигуна, довговічності продукту та приладдя, включених у комплектацію. Але всі вони стикаються із проблемою відсутності електрики.

Щоб уникнути неприємної ситуації, рекомендуємо встановлювати:

  • Захисні ролети разом із системою екстреного зняття блокування.
  •  Захисні ролети, в яких не передбачено аварійне блокування.

Перший вид дозволяє відкрити рольставні, коли немає електрики. В основному такий двигун встановлюється на ворота. На вікна захисні ролети встановлюються вкрай рідко через розмір короба, що впливає на кінцеву вартість продукту.

Не доцільно встановлювати захисні ролети в заміських комплексах, тому що доведеться вручну обходити всі вікна та двері, щоб закрити, опустити ролети, плюс сам механізм доведеться встановлювати всередині будинку та вносити коригування у ремонт.

Економно і доцільно мати на дачах генератор, який на випадок відключення електрики не дасть відчути різницю і допоможе в роботі всіх електроприладів. Інший вихід – встановлювати механізми на акумуляторних батареях, які легко перезаряджаються та можуть бути використані для тривалої експлуатації.


     Ваші дії щодо розблокування автоматичних воріт

     Першочерговими факторами, які можуть унеможливити роботу воріт з автоматичним керуванням, можуть бути:

  • відсутність подачі електрики;
  • розрідження батарейок у дистанційному пульті управління;
  • тривале перебування воріт у ручному режимі, через що вони перестають реагувати на електричні команди;
  •  у приводі накопичилося багато комах, які впливають на реакції механізму у відповідь;
  • на шляху датчиків є перешкоди, що перешкоджають виявленню транспортного засобу.

     Але щоб це не були за фактори, ви завжди можете спробувати самостійно відкрити ворота у ручному режимі. Для цього завжди орієнтуйтесь на посібник із користування, тримайте ключ і важіль на видному для вас місці.

Якщо переконалися, що ворота перестали працювати з інших причин, краще завжди зверніться до фахівців Закарпатської,Тернопільскої,Волинської,Львівської,Хмельницької,Чернівецької,Ріенської,Івано-франківської, які виявлять та усунуть поломку, встановлять та введуть в експлуатацію ролети, ворота будь-які, навіть найскладнішої конструкції та приводу в строго обумовлені терміни.